Suhteen taidegallerian kesäkuun taiteilija on Seija Heikkilä, jonka mottona on ”Tee ensin, mieti sitten”. Ja niinhän se on: taulujen tekemisessä ei voi hyödyntää järkeä kovinkaan pitkälle, pitää mennä tunteella, kaikilla aisteilla. Kuva näyttää sitten, mitä se halusi kertoa.

Seijan teoksista Suhteessa on esillä pleksille tehtyjä maalauksia. Tekniikka on siinä mielessä jännittävää, että siinä maalataan ”nurinpäin”. Tule siis katsomaan ja ihmettelemään.

”Abraham Maslow julkaisi 1943 psykologisen teorian ihmisen tarvehierarkiasta, jossa itsensä toteuttamisen tarve tulee ylimpänä. Olenko siis urani huipulla? Onko ura se, jolla ollaan elämän huipulla?” Seija mietiskelee omaa uraansa.

Seijan kuvat eivät muodosta eheää sarjaa, kuten useissa näyttelyissä nähdään. Se ei ole heikkous, sanoo toinen Seijan opettajista, Marjukka Paunila.

”Sarjallinen näyttelyn tekeminen on hänen mielestään liian tietoista, kiitos Marjukka. Toinen opettajistani on turkulainen Erika Adamsson, joka mm opetti tämän plexityöskentelyn, tack Erika”, kertoo Seija teostensa ja maalaamisensa taustoista.

”Varmaan heiltä molemmilta olen eri tavoin ja eri piiskoilla oppinut vähän siitä, mistä taiteen tekemisessä oikeastaan on kyse: näkemisestä. Pitäisikö korjata mottoa: näe, tee, mieti.”

Esillä on taas täysin eri näköinen ja erilaisia fiiliksiä herättävä näyttely. Tervetuloa piipahtamaan Suhteessa, osoite on Kalevankatu 9 A, Helsinki.